高职单招网欢迎您!
首页 重庆 四川 湖南 福建 河南 广东 湖北 江苏 浙江 山东 安徽 海南 江西 广西 北京 天津 河北 山西 辽宁 吉林 上海 贵州 云南 新疆 陕西 甘肃 青海 宁夏 黑龙江 西藏 内蒙古
您当前位置:吉林单招网>>单招试题>>单招英语>>文章详情

2018年吉林单招英语模拟试题一【含答案】

来源:互联网

时间:2018-08-03

阅读数:690

扫码关注高职单招网

扫码关注大先生教育

2018年吉林单招英语模拟试题一【含答案】

第ⅰ卷

第一部分 听力(1-20小题)在笔试结束后进行。

第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)

阅读下面短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

a

exhibitions in the british museum

hokusai: beyond the great wave

katsushika hokusai (1760-1849) is widely regarded as one of japan's most famous and influential artists.he produced works of astonishing quality right up until his death at the age of 90.this new exhibition will lead you on an artistic journey through the last 30 years of hokusai's life—a time when he produced some of his most memorable masterpieces.

25 may—13 august 2017

room 35

adults£12,members/under 16s free

places of the mind: british watercolour landscapes 1850-1950

drawn from the british museum's rich collection,this is the first exhibition devoted to landscape drawings and watercolours by british artists in the victorian and modern eras—two halves of very different centuries.

23 february—27 august 2017

room 90

free,just drop in

scythians: warriors of ancient siberia

this major exhibition explores the story of the scythians—nomadic tribes and masters of mounted warfare,who flourished between 900 and 200 bc.their encounters with the greeks,assyrians and persians were written into history but for centuries all trace of their culture was lost—buried beneath the ice.

14 september 2017—14 january 2018

room 30

adults£16.50,members/under 16s free

politics and paradise: indian popular prints from the moscatelli gift

this display is part of the museum's contribution to the india-uk year of culture 2017.it looks at the popular print culture of india from the 1880s until the 1950s.

19 july—3 september 2017

room 90a

free,just drop in

1. if you are interested in drawings of natural scenery,you will probably go to______.

a. room 35 b. room 90

c. room 30 d. room 90a

2. which exhibition can you attend in october 2017?

a. hokusai: beyond the great wave.

b. scythians: warriors of ancient siberia.

c. places of the mind: british watercolour landscapes 1850-1950.

d. politics and paradise: indian popular prints from the moscatelli gift.

3. where can we most probably find the passage?

a. in a health report. b. in a story book.

c. in a parenting magazine. d. in a tour guide.

【答案】1. b 2. b 3. d

【解析】这是一篇说明文,介绍了几幅英国博物馆展览的艺术品。

1. 细节理解题。根据第二部分里“this is the first exhibition devoted to landscape drawings and watercolours”以及下段的“room 90”可知,这幅作品是关于自然风光的,在90房间。故选b.

2. 细节理解题。根据“scythians: warriors of ancient siberia”这一部分里的“14 september 2017—14 january 2018”,可知在2017年十月份可以去参观“scythians: warriors of ancient siberia”这幅作品。故选b.

3. 推理判断题。根据短文是对博物馆里的艺术品的介绍,可知这篇文章可能出现在导游杂志里。故选d.

b

celeste ng,a new writer,has gained recognition for her first novel,everything i never told you.

ng's parents came from hong kong,china in the 1960s.ng was born in america and grew up in pittsburgh, pennsylvania,and shaker heights,ohio,in a family of scientists.celeste went to harvard university and earned an mfa from the university of michigan,where she won the hopwood award.

although her novel is not about race,the characters are asian.the main character is lydia,a teenage girl,who is the favorite of three children born to a white mother and a chinese-american father.the story is about lydia's disappearance,and the emotions the family goes through as the mystery unfolds.the whole family deals with sorrow, regret,and exposed secrets as they search for their lost daughter.

though the characters in this story are asian,ng says she didn't really want to include asian characters.she was afraid people would think the story was about real people in her life.because she grew up in america and doesn't speak chinese,she was actually surprised that she included.asian characters in the book.

the book has taken off,especially on amazon,where it won the editor's pick for no.1 best book of the year in 2014.ng is still getting used to the attention,saying she is still amazed when people tell her they have read her book. with so many readers,it's safe to say this is a book you should read.but if you're looking for a simple mystery,this book might not be for you.most readers warn that you should not read this book unless you're prepared to cry.

4. the novel everything i never told you______.

a. focuses on a family with a missing child

b. discusses the ways to get rid of regret

c. exposes the secret of the american world

d. talks about the life of teenagers in america

5. which of the following is true according to celeste ng?

a. she wanted to help the asian people.

b. she was surprised she wrote about asian characters.

c. she was born in hong kong and grew up in america.

d. she wanted people to know the characters were real people in her life.

6. how do most readers probably find the book?

a. it's about race. b. it's a sad story.

c. it's a simple mystery. d. it has a surprising ending.

7. what is the text mainly about?

a. celeste ng and her family. b. the awards celeste ng won.

c. celeste ng's learning experience. d. celeste ng and her best-known novel.

【答案】4. a 5. b 6. b 7. d

【解析】这篇短文介绍celeste ng所写的一部关于一个失踪的小女孩以及他的家庭经历的情感小说。

4. 细节理解题。根据第二段中的“the story is about lydia's disappearance, and the emotions the family goes through as the mystery unfolds.”可知,everything i never told you这部小说是关于一个有失踪女孩的家庭。故选a.

5. 细节理解题。根据第三段中的“she was actually surprised that she included.asian characters in the book.”可知,她自己不会说中文,对自己写的书中的人物都是亚洲人物感到很吃惊。故选b.

6. 推理判断题。根据最后一段最后一句“most readers warn that you should not read this book unless you're prepared to cry.”可知,人们都认为这是一本悲剧小说,看了会哭。故选b.

7. 主旨大意题。根据文中介绍celeste ng写了一部小说,小说的内容以及人们对小说的感受。可知d项“celeste ng和她的小说”最能概括短文内容。故选d.

【名师点睛】

(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材以及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

a. 细节理解题主要设问的方式有:

(1)which of the following statements is true (not true)?
(2)which of the questions has not been mentioned (or discussed) in the passage?

(3)what is the reason that …?

(4)what do we know about…?

(5)how did the people know …?

(6)why was … so important to …?

b. 细节理解题主要的答题策略有:

(1)细心审题,直接就题找答案。解答此类试题时,不必通篇细看原文,而应采取“带着问题找答案”的方法,先从问题中抓住关键性词语(题眼),然后以此为线索,运用略读及查读的技巧快速在文章中寻找与此问题相关的:段落、语句,仔细品味,对照比较,确定答案。

(2)变通理解,间接转述找答案。细节理解题通常采用词语和句型转换的形式来取代原文中的表述,命题者在出这类题时惯用“偷梁换柱、张冠李戴”的手法来迷惑考生,即对原句细微处做改动,截取原文词语或结构进行改造,因果倒置,把a的观点说成b的观点等。所以正确理解题干和信息句的意义是关键。

(3)多点归纳,综合事实找答案。细节理解题有时考查的并不是单一的信息,而是多处信息的整合。解答此类“综合”信息细节题时,一定要全面捕捉相关信息,进行综合分析、归纳,切忌根据“一面之词”草率地作出结论。

如小题1,我们从文中捕捉到关键词“the story is about”,可细读后面内容,disappearance表达了答案中的missing,以及“the emotions the family goes through”这一信息从而得到答案。

c

lately a popular eight-floor bookstore in hefei,anhui province,has risen to fame because it becomes the world's first shared bookstore,in a move meant to encourage more reading among chinese citizens.

it comes to people's attention as more than 200,000 visitors flooded the store on its first day as a shared bookstore on july 16 this year,a record high since it was reopened to the public in 2013.some 4,000 books were brought home on the first day,thepaper.cn reported.

customers are allowed to borrow up to two books valued under 150 yuan per visit after registering with an app and paying the 99 yuan deposit fee(押金).

all books on sale in the bookstore are available for sharing.returned books that are damaged are sold at a discount.the bookstore also provides a bonus for bookworms.people who finish reading 12 books in three months receive eight percent of their deposit back,and members can be rewarded one yuan for every book read.

"we want to bring down the cost of reading so people could read more books,"xu xinwei,who helps run the bookstore,told thepaper.cn.

some parents buy a lot of books for their children,but they usually end up collecting dust as their children grow up.similarly,some popular novels for young people also fall out of fashion,according to xu."books are more effectively circulated when they're shared."

8. the bookstore becomes a shared one    .

a. to make more money b. to make more room for new books

c. to inspire more people to read d. to recommend new books

9. what does the underlined phrase “risen to fame” in paragraph 1 probably mean?

a. become well-known. b. settled down.

c. broken up. d. taken over.

10. what can we infer.from the passage?

a. the bookstore was once the best in anhui province.

b. the books that are sold here can't be borrowed.

c. more than 4,000 books were taken home on july 16 in 2013.

d. the cost of reading can be reduced by sharing the books.

11. what does the bookstore do to attract more readers?

a. the bookstore encourages parents to buy more books for their children.

b. the readers are allowed to borrow the books unconditionally.

c. the readers who are members can receive one yuan for every book read.

d. the bookstore is considering offering a bonus for anyone who likes reading.

【答案】8. c 9. a 10. d 11. c

【解析】这篇短文介绍安徽省合肥市成立世界上第一家共享书店,吸引了更多的读者。

8. 细节理解题。根据第一段中的“in a move meant to encourage more reading among chinese citizens.”可知这个书店成为一家共享书店为了让更多的公民阅读。故选c.

9. 词义猜测题。根据第一段中popular一词,以及提到这家书店成为世界上第一家共享书店,可见这家书店应该“名声大振”。risen to fame译为“名声大振”。故选a.

10. 推理判断题。根据第五段中的“"we want to bring down the cost of reading so people could read more books,”可推知,共享图书可以降低阅读成本,这样人们可以更多的阅读。故选d.

11. 细节理解题。根据第四段中的“and members can be rewarded one yuan for every book read.”可知,所有的阅读者都可以得到每本书一元钱的奖励。故选c.

【名师点睛】

高考中词义推断可以是一个单词的意义推断,也可以是一个短语或句子的意义推断,既可以是生词意义,也可以是熟词新意;还可以是对替代词所替代内容的判断。在阅读理解题中,所考查的词或短语的意义往往不停留在字面上,要根据短文提供的语境,通过阅读上下文,根据已知的信息或常识来推测尚不熟悉的词或词组的含义。

a.词义猜测主要的设题方式有:

(1)the underlined words "took off " in paragraph 2 mean "_____".

(2)what does the underlined word "them" in the last paragraph refer to?

(3)the underlined sentence in the second paragraph implies that_______.

(4)which of the definitions is closest in meaning to the word "exotic" in the third paragraph?

(5)the underlined phrase " turn his back on" (paragraph 6) most probably mean _______.

(6)by saying " we need them yesterday "(paragraph 7),stover means that snakelike robots _______.

b.词义猜测主要的解题策略有:语境猜测、语法猜词和常识猜词。

语境既上下文。由于上下文中的生词不是孤立存在的,其词义与句中其它词的词义或具体的语境有着密切的联系。因此在阅读过程中,许多生词的词义可以充分利用上下文中相关的词汇,短语并结合具体的语境来推测。命题者为了考查学生的这种猜词能力,常采用以下几种命题策略:

策略(1):依据标点符号猜测词义

标点符号是词义猜测的最直接,最简单的信号词。比如,破折号(---)、冒号 (:) 常常起解释说明的功能,引号(‘’)和(( ))有时也起到相同的作用。

策略(2):依据反义词和对比关系猜测词义

运用对比手法描述事物或现象是文章写作的一种常用的修辞手法。在这种修辞手段下,作者常借用一些信号词来提供相反信息,从而表明一个词与前面的另一个词互为反义。常用的信号词有:but/yet/however/nevertheless;  while/whereas;  otherwise/or else; unlike/instead/ rather than; by contrast/compared to; on the contrary/ on the other hand等。

 策略(3):依据下定义,作解释、打比喻等猜测词义

在说明文,科技文中运用下定义或解释概念的方法来定义或诠释某一名词或概念是文章写作的又一特点。在写作方法上常采用先总后分(即先定义后解释)或先分后总(即先说明后结论)的叙述方式。常用的定义信号词有:be defined as/be termed(被定义为),be called (被称为),mean/ refer to/be(意指,是) 。

策略(4):依据逻辑推理猜测词义

运用逻辑推理猜测词义是使用最广考查最多也最易失分的猜词方式。要求考生具备整合分散、复杂信息的能力,充分利用上下文中相关的词汇并结合具体的语境,从形式和内容上把握语言之间的内在联系,理顺语言之间的逻辑关系,进而达到猜词的目的。常见的逻辑关系有:因果关系,同位关系,对比关系,转折关系等。

策略(5):依据例证猜测词义

采用事实说理(即例证)以加强观点的说服力或使观点更加明朗清楚是文章写作的常用手法。借助例证获取更多信息,即可实现猜词的目的。常用的例证信号词有:like/for example/for instance/such as; include/consist of 等。

此外,运用语法和常识以达到猜词的目的也是词义猜测策略的另一种表现形式。英语构词法给英语语言创造了丰富的词汇源泉,因此掌握构词规律是达到猜词目的有效捷径。

如小题2,由第一段中popular和“the world's first shared bookstore”可知这家书店是世界首家,并且很受欢迎,结合“encourage more reading among chinese citizens”可知鼓励更多的读者,综合这些信息,可以猜测risen to fame这一短语的意思是“名声大振”。

d

can exercise during childhood protect you against memory loss many decades later?exercise early in life seems to have lifelong benefits for the brain,in rats at least.

"this is an animal study,but it shows that physical activity at a young age is very important一not just for physical development,but for the whole lifelong track of cognitive(认知的)development during ageing,"says martin wojtowicz of the university of toronto,canada."in humans,it may delay the appearance of alzheimer's symptoms(阿兹海默氏症),possibly to the point of preventing them."

wojtowicz's team divided 80 young male rats into two equal groups,and placed running wheels in the cages of one group for a period of six weeks.around four months later—when the rats had reached middle age—the team taught all the rats to connect an electric shock with being in a specific box.when placed in the box,they froze with fear.

two weeks later,the team tested the rats in three situations: exactly the same box in the same room,the same box with the room arranged differently,and a completely different box in a different room.

the rats without access to a running wheel when they were young now froze the same percentage of times in each of these situations,suggesting they couldn't remember which one was dangerous.but those that had been able to run in their youth froze 40 to 50 percent less in both changed box settings.

“the results suggest the amount of physical activity when we're young,at least for rats,has influence on brain and cognitive health—in the form of better memories—when we're older,"says arthur kramer of northeastern university in boston,who has found that,in humans,exercise promotes the growth of new brain cells.

12. the study shows that______.

a. physical activity is important for physical health

b. using the running wheels is of benefit to the rats' growth

c. physical activity can prevent human's alzheimer's symptoms

d. the more exercise a rat has when young,the better memory it will possess when older

13. how are paragraph 3 and 4 mainly developed?

a. by analyzing causes. b. by giving an example.

c. by describing the process. d. by showing differences.

14. what does the underlined word "it" in paragraph 2 refer to?

a. exercise. b. development.

c. benefit. d. study.

15. what is the author's attitude towards the animal study?

a. negative. b. objective.

c. critical. d. doubtful.

【答案】12. d 13. c 14. a 15. b

【解析】这篇短文介绍一项动物研究的过程,从而研究锻炼对大脑有终生的好处。

12. 细节理解题。根据第一段中的“exercise early in life seems to have lifelong benefits for the brain, in rats at least.”可知,锻炼对大脑终生有好处,至少对老鼠是这样的。故选d.

13. 推理判断题。根据第三段和第四段讲述wojtowicz的研究小组对老鼠进行试验的过程,因此通过描述过程发展的。故选c.

14. 词义猜测题。根据第二段介绍一项动物研究,具体的运动对身体的发育很重要,对于人类,它可能会推迟阿兹海默氏症的出现。因此it在句中指的是具体的身体活动,也就是锻炼。故选a.

15. 观点态度题。根据短文中对这项老鼠实验的过程及其结果的介绍,用数据表示,可见作者对动物研究的态度是很客观的。故选b.

第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

summer is the perfect time to relax.as you plan for your trip,here are some tips on how to protect yourself. ___16___.

fight against the mosquitoes in the hot spots.

there are many mosquito-borne illnesses in tropical regions,which are traditionally vacation hot spots. therefore,mosquito repellent(驱蚊剂)that contains deet should be an essential item in your travel bag.

___17___.

in lesser-developed countries there is less equipment for clean water and public health.if you can't avoid unhealthful water,make sure you bring along a tea or coffee—making pot that will boil water for you.you'd better buy a case or two of water and check that all bottle caps are sealed to assure the bottled water isn't just a refilled bottle of dirty tap water.

always protect your feet.

it's best to wear slippers in the shower,but if you must be barefoot,put a towel down on the floor.___18___.you should never walk barefoot in any area of a foreign country,including your hotel room.

be sure to eat safe fruits.

___19___.they may have been washed in the same water,or wiped with the same rag used to clean work surfaces in kitchens.the best advice is to bring your own peeler(削皮器)so that you know that something clean has been applied to the fruit.

enjoy the smell of roadside stands,not the food.

unless the food is piping hot when served,it's best to stay away from roadside stands,no matter how good the smell of the food might be.if you are concerned about whether a restaurant is clean,order the food to go.___20___.

a.don't trust the local water

b.any fruit served fresh may be polluted

c.look out for any water not served in a bottle

d.the boxes may be cleaner than the plate or fork on the table

e.you should know how to keep yourself away from dirty fruits

f.they are necessary to avoid coming back with a major illness from your trip

g.parasites(寄生虫)can enter the skin of your feet and travel to different parts of the body

【答案】16. f 17. a

18. g 19. b

20. d

【解析】这篇短文介绍你们经常去旅游,在旅游时我们要注意保护自己,就出游时的自我保护提出一些建议。

16. 考查上下文理解推理能力。根据本段提到夏天是放松的最佳时间,这里有一些建议关于如何保护你自己。下文是具体建议。因此f项“他们对于避免在旅途中带着大病回来是有必要的。”符合语境。故选f.

17. 考查上下文理解推理能力。根据下段内容是关于旅游地的水不健康,要自己带水或者煮水的工具,可知a项“不要相信当地的水”可以概括下一段的内容。故选a.

18. 考查上下文理解推理能力。根据本段标题“保护好你的脚”以及上句意思提到不要赤脚,可知g项“寄生虫可以进入你脚部的皮肤,并传播到身体的不同部位。”符合语境。故选g.

(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材以及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

20. 考查上下文理解推理能力。根据本段标题“享受路边摊的气味,而不是食物。”以及本段提到远离路边摊,不管气味多么好,可知d项“这些盒子可能比桌子上的盘子或叉子更干净。”符合语境。故选d.

第三部分 语言知识运用(共两芾,满分45分)

第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

when i was just out of college,i managed to get my dream job as a trader in new york city on the floor of the american stock(股票)exchange.

though it was a proud___21___,the job was simply too physically___22___一i must stand in a crowd every day,which often___23___me in a mindset(心态)that held me back.

manhattan is a walking town and it's difficult to___24___when you have a disability.taxis are expensive and riding the subway___25___dozens of steep steps to get below___26___.this left me only one___27___—the bus.

one night,after the___28___for my job,i was aching with self-pity___29___it started to rain on my walk to the bus stop.i became more and more___30___without an umbrella,thinking i'd never___31___it in this city.telling myself,"this city is just too hard" and "maybe it is just not possible for a guy like me".

and then,i___32___the most beautiful,short moment.a couple came rolling by on roller skates,hand___33___hand as they skated what seemed like the tango.they were all wet but they saw the___34___as an opportunity and romance.

i suddenly became grateful for waiting in the rain because i___35___have missed this beauty___36___if i had been in a taxi or on the subway.this,although___37___,was an important moment on my journey to discovering the___38___of achieving health and happiness.when i change my mindset,___39___for a moment,to what is possible and work to get rid of the self-limiting beliefs that___40___my daily actions,i will be on the road to a healthier,happier life.

21. a. adjustment b. achievement c. agreement d. treatment

22. a. tiring b. boring c. relaxing d. disappointing

23. a. reminded b. expected c. took d. left

24. a. go up b. get around c. set off d. show up

25. a. requests b. supports c. requires d. surrounds

26. a. ground b. street c. town d. city

27. a. change b. chance c. idea d. choice

28. a. struggle b. work c. experience d. influence

29. a. before b. while c. when d. after

30. a. nervous b. curious c. scared d. upset

31. a. get b. make c. put d. watch

32. a. recalled b. observed c. witnessed d. realized

33. a. on b. by c. to d. in

34. a. rain b. tree c. wind d. cloud

35. a. shall b. would c. need d. must

36. a. exactly b. instantly c. entirely d. suddenly

37. a. strange b. small c. normal d. different

38. a. humor b. honesty c. power d. principle

39. a. still b. yet c. also d. even

40. a. affect b. follow c. forbid d. harm

【答案】21. b 22. a 23. d 24. b 25. c 26. a 27. d 28. a 29. c 30. d 31. b 32. c 33. d 34. a 35. b 36. c 37. b 38. c 39. d 40. a

【解析】这篇短文介绍作者工作很累人,一次回家路上遇到下雨,心情沮丧,看到一对夫妇在雨中溜冰的画面,让作者感觉到改变自己的心态就会走上一条更健康、更快乐的生活之路。

21. 考查名词辨析。句意:尽管它是一个自豪的成就,这份工作简直太累人了。adjustment调节;achievement成就;agreement同意,一致;treatment治疗,对待。根据第一段中的“i managed to get my dream job”可知,作者毕业找到了自己理想的工作,可知这份工作是作者引以为傲的成就。故选b.

22. 考查形容词辨析及上下文推理。句意:尽管它是一个自豪的成就,这份工作简直太累人了。tiring累人的,令人疲倦的;boring无聊的,令人厌烦的;relaxing令人轻松的; disappointing令人失望的。根据本句中“i must stand in a crowd every day,”可知,这份工作是劳累的。故选a.

23. 考查动词辨析。句意:我每天都必须站在人群中,这常常让我有想退缩的心态。remind提醒;expect预期;take拿,带走;leave离开,留下。“leave+sb.+宾补”表示“让某人……”。故选d.

24. 考查动词短语辨析。句意:曼哈顿是一个步行小镇,你有残疾的话很难四处走动。go up上升;get around传播,随便走走;set off出发;show up出现,到场。结合语境可知get around最合适。故选b.

25. 考查动词辨析。句意:出租车很贵,乘坐地铁需要几十个陡峭的台阶才能到达地下。request请求;support支持;require需要,要求;surround围绕。根据句意可知只有require符合语境。故选c.

26. 考查名词辨析及生活常识。句意:出租车很贵,乘坐地铁需要几十个陡峭的台阶才能到达地下。ground地面;street街道;town城镇;city城市。根据本句中“the subway”以及常识可知,乘坐地铁在地面下。故选a.

27. 考查名词辨析。句意:这让我只有一种选择——公共汽车。change改变;chance机会;idea主意;choice选择。根据上文提到选择各种交通工具,可知此处做出自己的选择。故选d.

28. 考查名词辨析。句意:一天晚上,在为我的工作苦苦奋斗后,当我走到公共汽车站的时候下起了雨,我开始自怨自艾。struggle奋斗,挣扎;work工作;experience经历;influence影响。根据后半句走到公交汽车站可推知是在工作了一天之后。故选a.

29. 考查连词辨析及语境推理。句意:一天晚上,在为我的工作苦苦挣扎后,当我走到公共汽车站的时候下起了雨,我开始自怨自艾。before在…之前;while与…同时;when当…的时候;after在…之后。when在此处表示“当…的时候”符合语境。故选c.

30. 考查形容词辨析。句意:没有雨伞,我变得越来越沮丧,心想我不会在这个城市里成功了。nervous紧张不安的;curious好奇的;scared害怕的;upset心烦的,沮丧的。下雨天由于没有雨伞让作者心情沮丧。故选d.

31. 考查固定搭配。句意:没有雨伞,我变得越来越沮丧,心想我不会在这个城市里成功了。get得到;make使得,制造;put放;watch观察,注意。make it表示“达成目标,成功,做成某事”。故选b.

32. 考查动词辨析。句意:然后,我目睹了最美丽、最短暂的时刻。recall召回,回想;observe观察;witness目击;realize认识到。根据下文介绍一对夫妇的画面,可知是作者看到的。故选c.

33. 考查介词及固定搭配。句意:一对夫妇穿着溜冰鞋,手拉着手,他们溜冰的时候像是在跳探戈舞。hand in hand手拉手,携手,是固定搭配。故选d.

34. 考查名词辨析。句意:他们都是湿的,但他们把雨当成是一个机会和浪漫。rain雨;tree树;wind风;cloud云。根据上文提到下起了雨,可知此处这对夫妇把雨当成一种浪漫。故选a.

35. 考查情态动词及虚拟语气。句意:我突然对在雨中等待感到感激,因为如果我在出租车或地铁上,我会完全错过这美景。shall应,将;would将,将要;need需要;must必须,一定。根据句子分析可知,此处是虚拟句,if引导的对过去的虚拟,if+主语+did/were to do /should do,主语+should /would /could do.该处用would表示最准确。故选b.

36. 考查副词辨析。句意:我突然对在雨中等待感到感激,因为如果我在出租车或地铁上,我会完全错过这美景。exactly正是,恰好;instantly立即,马上;entirely完全地;suddenly突然。根据语境可知,作者觉得如果乘坐其他交通工具就完全错过了这一幕。故选c.

37. 考查形容词辨析。句意:这是我在探索健康和幸福的过程中所经历的一个重要时刻。strange奇怪的,陌生的;small小的;normal正常的;different不同的。b

38. 考查名词辨析。句意:这事虽小,但却是我人生旅程上发现健康和幸福的力量的重要时刻。。humor幽默;honesty诚实,正直;power力量;principle原则。根据语境可知作者看到的这一幕给了作者力量。故选c.

39. 考查副词辨析。句意:当我改变我的心态,即使是片刻,去做可能的事情,去为摆脱那些影响我日常行为的自我限制的信念而工作,我都将会走上一条更健康、更快乐的生活之路。still仍然;yet还,然而;also也,而且;even甚至。根据句意可知此处表示“即使”。故选d.

40. 考查动词辨析。句意:当我改变我的心态,即使是片刻,去做可能的事情,去为摆脱那些影响我日常行为的自我限制的信念而工作,我都将会走上一条更健康、更快乐的生活之路。affect影响;follow跟随;forbid禁止;harm伤害。根据句意可知此处表示“影响”我的正常行为。故选a.

【名师点睛】

完形填空题的命题特点及答题方法:

侧重基础知识,考查学生语言知识的能力

完形填空以文入手,结合文章的内容考查学生的基础知识,主要是词语搭配、固定句型、近义词辨析、辨析句子结构、掌握语法规则的能力,其中考查实词居多。

上下文对照,考查学生捕捉关键词的能力

解完形填空题时,单独看一句话是找不到正确答案的,需要注意句子间的关系及句子与段落的关系。所谓上下对照,即在上文和下文中找到与正确答案相同的关键词。因此,在做题时要边读边在大脑中储存上下文信息的能力,捕捉关键词。

设置语境,考查学生的分析推理能力

旨在考查学生在选项都符合语法及句子结构的情况下能否利用前后语境去推断出正确答案。

结合生活,考查学生利用常识题的能力

目的考查学生的生活常识,看看学生是否善于观察生活,积累生活常识,能否利用常识去做恰当的选择。

如小题6,根据本句中“the subway”可知,作者指的是乘坐地铁,结合生活常识可知,地铁在地面下,从而得到答案。

关注连词,考查学生对行文逻辑、句子关联的理解能力

此项用来考查学生在缺少连词的情况想,通过阅读能否理解句子的与句子的关系,是否了解行文逻辑的要求,能否掌握表示因果、转折、并列、条件、让步等的连词的用法。

如小题9,根据上下句的句意可知,此处是表达当我走到公共汽车站的时候下起了雨,并且要掌握各个连词的意义及用法,从而选出正确的答案。

第ⅱ卷

第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)

第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

jin hanmiao,a first grader from china,received a reply letter from buckingham palace___41___(recent) after writing to introduce the china-britain express railway service.

the letter is based___42___the 19-day journey of the first china-u.k.freight(货运)train.___43___(see) the news of its return to yiwu,jin's mother encouraged him to write about it and then send the letter to queen elizabethⅱ.

in his letter,jin introduced___44___(he) and yiwu,as well as his hope___45___the queen would appreciate___46___(tradition) chinese culture.he also expressed his interest in the u.k.,after mentioning some british famous persons and places including isaac newton,charles darwin,and the british museum.he then sent his letter to the queen.

jin's mother helped translate the letter into english,and sent both the original letter and the translation to london on may 8.two months___47___(late),a reply from buckingham palace___48___(receive).the letter talked about the living and working conditions of the queen at___49___early age,and included a detailed___50___(introduce) of the palace.

【答案】41. recently

42. on 43. seeing

44. himself  

45. that 46. traditional

47. later 48. was received

49. an 50. introduction

【解析】这篇短文介绍jin给英国伊丽莎白二世女王写了一封信介绍中国义乌,希望女王欣赏中国传统文化,并收到回信。

41. 考查副词用法。句意:他在写了中国-英国高速铁路服务后,收到了一封来自白金汉宫的回信。此处recent在句中修饰句子谓语received,应该用副词修饰动词。故填recently.

42. 考查固定搭配。句意:这封信是基于第一次中英货运列车19天的旅程。be based on根据,以...为基础。故填on.

43. 考查分词作状语。句意:看到他回到义乌的消息,jin的母亲鼓励他写了这封信然后把它寄给伊丽莎白ⅱ女王。此处是分词作状语,see与主句主语之间是主动关系,用现在分词作状语。故填seeing.

44. 考查反身代词。句意:在他的信中,金介绍了自己和义乌,以及他希望女王能欣赏中国传统文化。主语和宾语一致时,要用反身代词代表某人自己,因此此处用he的反身代词himself.故填himself.

45. 考查宾语从句引导词。句意:在他的信中,金介绍了自己和义乌,以及他希望女王能欣赏中国传统文化。根据句子分析,设空处后面是宾语从句,并且从句中不缺少任何句子成分,因此只用that引导宾语从句即可。故填that.

46. 考查形容词。句意:在他的信中,金介绍了自己和义乌,以及他希望女王能欣赏中国传统文化。根据句意可知此处表示“传统中国文化”,用形容词traditional来修饰名词chinese culture.故填traditional.

47. 考查副词。句意:两个月后,收到了白金汉宫的回信。根据语境可知寄出信之后两个月收到来信,later以后。故填later.

48. 考查被动语态。句意:两个月后,收到了白金汉宫的回信。根据分析句子可知,receive与主语letter之间是被动关系,并且根据短文时态判断用一般过去时,主语是单数第三人称。故填was received.

49. 考查冠词。句意:信中提到了早年女王的生活和工作条件,并详细介绍了王室的情况。at an early age是固定搭配,表示“早年间”,early读音以元音开头,前面用不定冠词an.故填an.

50. 考查名词。句意:信中提到了早年女王的生活和工作条件,并详细介绍了王室的情况。此处表示对王室的介绍,该空做include的宾语,应该用名词。故填introduction.

第四部分 写作(共两节,满分35分)

第一节 短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)

51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

dear bill,

how time flies!i went back to school and begin my lesson last month.it will be ten months before i attend the college entrance examination,that makes me worried.i failed pass the english test last term because of i had difficulty with it.i will never give up and determine to give myself the second chance to pass them.i will ask my teachers and friends for advices on how to improve it and work out a detailed plan.besides,i'll make fully use of time. do you have any good ideas? tell me or i will be grateful to you.

i'm looking forward to hear from you.

yours,

li hua

【答案】(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材以及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

【解析】这篇短文是李华向bill写信介绍自己的学习状况,并向bill询问好的学习建议。

1.根据句中时间状语last month可知句子时态应该是一般过去时,begin过去式为began。故把begin改为began.

2.that makes me worried在句中是非限制性定语从句,非限制性定语从句不用that做关系代词,应该用which.故把that改为which.

3.“未做成某事,失败”应该是fail to do sth.,故在fail后面加上to.

4.because后面跟原因状语从句,because of后面跟名词或doing,文中后面跟的是从句,故把of去掉。

5.该处表示“给自己再一次机会”,a second表示“再一,又一”。故把the改为a.

6.该句表示“通过这次考试”因此用it代指这次考试the college entrance examination。故把them改为it.

7.advice是不可数名词。故把advices改为advice.

8.make full use of“充分利用”是固定短语,full形容词修饰名词use.故把fully改为full.

9.句意:告诉我,我会不胜感激。祈使句+and+句子,and表示承接关系,译为“那么”;祈使句+or+句子,or表示“否则”。故把or改为and.

10.look forward to短语中to是介词,后面跟名词或doing.故把hear改为hearing.

第二节 书面表达(满分25分)

52. 假设你是李华,校学生会主席,想邀请外教henry先生一起参加学校举办的中秋节晚会。请给他写封邮件,内容包括:

1.介绍写邮件的目的;

2.晚会时间、地点:9月30日晚6点、学校报告厅;

3.晚会内容:同学们表演节目、吃月饼、赏月。

注意:

1. 词数100左右;

2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;

3. 开头与结尾已给出,不计入总词数。







___

【答案】dear mr.henry,

i’m li hua,chairman of students’ union.it’s a great honour for me,on behalf of my fellow union members,to invite you to attend our party.the mid-autumn festival is around the corner,which is a time for family members and loved ones to get together.

to celebrate this chinese traditional festival,a party will be held at the lecture hall of our school at 6 pm.on sep.30th.at the party there will be a lot of performances and we will enjoy a variety of delicious foods,including mooncakes,watermelons,grapes and so on,while admiring the fullest and roundest moon.

we can’ t wait to see you!

yours sincerely,

li hua

【解析】书面表达的解题思路:

1.确定文章的体裁,本题所要求写的书面表达是书信,那么首先就需要知晓书信的写作特点。

2.确定文章时态的基调,确定文章时态的基调对于整个写作非常重要。它直接决定了不同句子使用的时态正确与否。根据这篇题干要求可知应该以一般将来时为主。

3. 给文章划分基本段落,仔细阅读题目要求和文字提示,领会要写的文章的主题,确定文章的段落,写出各段的主题句。本题中的内容要点有:①.写信的目的;②. 晚会时间、地点以及晚会内容。这样确定文章的基本段落分为两段。

4.尝试用高级词汇,使可读性增强。美化句子可以采用复合句和特殊的句型结构,也可以采用形式主语、形式宾语或简略句来实现。

5.连句成篇,在连句成篇的过程中需要注意过渡句和连接词的使用。

at the party there will be a lot of performances and we will enjoy a variety of delicious foods, including mooncakes, watermelons, grapes and so on, while admiring the fullest and roundest moon.

句意:在晚会上,会有很多表演,我们会享受各种美味的食物,包括月饼、西瓜、葡萄等,同时欣赏最圆、最圆的月亮。

主句是由and连接的两个分句“at the party there will be a lot of performances”和“we will enjoy a variety of delicious foods”。句中“including mooncakes, watermelons, grapes and so on,”做插入语,“while admiring the fullest and roundest moon”在句中做状语。

免责声明:本文系本网编辑转载,转载目的在于传递更多信息,并不代表本网赞同其观点和对其真实性负责。如涉及作品内容、版权和其它问题,请在30日内与本网联系,我们将在第一时间删除内容,联系电话:023-88190008!

想对作者说点什么?

我来说一句

请先登录

相关新闻

吉林单招网合作热线

400-0509-023

周一至周日:9:00-21:00

高职单招网新浪博客

立即关注

2013-2019 吉林单招网, All Rights Reserved. | 渝ICP备16012042号-2 | 渝公网备 50011202500631号

公司地址:重庆市两江新区金贸时代19幢507(轻轨3号线金渝站1号出口)| 广告投放:15023308442(曾老师) |合作加盟:15025359797(刘老师)

×
  • 真实姓名:
  • 手机号码:
  • 意向学校:
  • 意向专业:
  • 邀答数量:
  • 毕业学校
  • QQ号码: